Левски върви нагоре след финала, ЦСКА – надолу

Спортен коментар на Веселин Коларов, Gol.bg , в "Бизнес старт", 16.09.2022

12:30 | 16 септември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Отборът на Левски значително е покачил цената си след финала за Купата на България, докато тимът на ЦСКА я е понижил. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

"През месец май футболистите на "червените" бяха оценени на обща стойност малко над 15,5 млн. евро, а тези на "сините" на почти 9,2 млн. евро. Сега ситуацията е по-различна, макар че ЦСКА отново има по-скъп отбор. Но разликата е доста по-малка и "армейците" са поевтинели, сравнение с пролетта – 14,8 млн. евро срещу 13,35 млн. евро за Левски", каза гостът, след което обясни и на какво се дължи разликата.

"Цените на някои от футболистите са се променили, защото варират непрекъснато според множество фактори. Селекцията също има голямо значение. Все пак ЦСКА продаде Жорди Кайседо, който беше най-скъпият им играч. Отделно някои от титулярите на "червените" сега струват по-малко. Това са Юрген Матей и Амос Юга, които поевтиняха с 200 хил. евро, Густаво Бусато със 100 хил. евро и т.н. Това се дължи на намаляващия срок на договорите, възрастта, но най-вече на факта, че за разлика от миналия сезон, този ЦСКА не се класира за групите на Лигата на конференциите. От своя страна Левски спечели Купата, завърна се в Европа, елиминира ПАОК и въпреки отпадането от Хамрун Спартанс, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Георги Миланов, Уелтън и др., повишиха пазарната си стойност", каза още гостът.

Вижте повече за вечното дерби, отказването на Роджър Федерер от тениса и новините около ЕвроБаскет 2022 във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.