Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Как фирма за производство на дървени картички успява да пребори пандемията

Ивайло Томов, управител на WishMash, "Bloomberg TV Bulgaria Интервю", 01.04.2021

20:02 | 1 април 2021
Автор: Димитър Баларев

Картичките са неотменна част от всеки празничен повод, независимо дали е корпоративен или личен. Как се развива пазарът на дървени картички в условията на пандемия? Откъде се внася дървесината, как се движат цените на едро и къде извън България има пазар за нашата продукция в тази област? Разказва Ивайло Томов, управител на WishMash, в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю" с водещ Велина Велинова

Брандът е решил да не работи с прекупвачи, а да комуникира директно с клиентите си единствено чрез социалните мрежи. Голяма верига магазини е предложила на WishMash да произвеждат картички, които да пласират в обектите й, но от фирмата са отказали. 

Ивайло Томов споделя, че искали да съхранят уникалността на дизайните си, която би изчезнала при масово производство

"Голяма верига магазини ни предложи да продаваме картички на едро при тях. Отказахме,  защото искахме да запазим уникалността на продуктите си. Правим всичко персонализирано, с грижа към вкуса на отделния клиент".

От разговора стана ясно, WishMash изнася за цяла Европа, САЩ и Китай. "Интересът към българските продукти е голям, особено  когато са качествени", коментира управителят на компанията.

"В пандемията е трудно, но е възможно за малкия бизнес, той да оцелее. Разчитаме само на собствен капитал. Продължаваме да развиваме фирмата си, ще произвеждаме нови продукти и инвестираме в машини".

"Работим с лазерна технология и много видове дървесина - за всеки продукт използваме различен вид дърво", споделя още Ивайло Томов

Целия разговор може да видите във видеото.

Всички гости на рубриката "Bloomberg TV Bulgaria" може да видите тук