Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Какво е сам да си бъдеш продуцент на световно ниво? Разказва Васко Василев

Васко Василев, музикант, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 05.03.2021

20:02 | 5 март 2021
Автор: Станислава Цветкова

Световноизвестният цигулар Васко Василев разказва за живота си, за музикалната сцена и какво означава да се самопродуцираш в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

„Това да бъде Концерт майстор на Кралската опера не беше цел. Когато бях ученик, всички искаха да ме правят само солист. Но в живота много често ни се случват неща, за които въобще не сме си помисляли“, споделя творецът.

„Първата ми солидна инвестиция, още преди да разполагам с пари, беше да си купя цигулка. Преди 25 години тя струваше 150 000 лири, което в сегашните пари е около 500 000 евро. Отидох в банката и поисках да ми дадат кредит за цигулката“.

От банката му отговарят, че ако има къща, трябва да я ипотекира, за да получи кредита.

„А на мен ми трябваше цигулката, за да си позволя къща. Но в крайна сметка нещата се случиха. Изплащах я 25 години, това беше сериозно инвестиране в себе си“, споделя той.

Музикантът обяви, че на 20 октомври готви концерт в НДК.

„В момента записваме различни песни, подготвяме турне и се подготвяме за летните фестивали в Европа“.

„Най-трудната част от процеса да се самопродуцираш е това да имаш силен екип до себе си. Трябва да се обградиш с хора, които разбират от право, от счетоводство. С хора, на които вярваш“, разказва още Василев.

По думите му създаването на музика не се прави за пари.

„Един човек като Мадона много повече се интересува от бизнеса, отколкото например Стинг, който прави неговата музика, композира я“.

Целия разговор вижте във видео материала. 

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук