Bloomberg TV Bulgaria Интервю - архив

Всеки делник от 19:30 часа

Добрият предприемач наистина обича това, което прави

Лазар Ангелов от HealthinBox, Eмилия Ангелова от Еър Солушънс и Георги Къдрев от Келвин Хелт Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 11.11.2020

20:10 | 11 ноември 2020
Обновен: 20:19 | 11 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Ако искаш да бъдеш добър предприемач е необходими наистина да харесваш това, което правиш и да имаш достатъчно хъс да продължаваш да се развиваш. Тази теза споделиха Лазар Ангелов от HealthinBox, Eмилия Ангелова от Еър Солушънс и Георги Къдрев от  Келвин Хелт, които са сред участниците в кампанията "Вдъхновяващите 5" на Bloomberg TV Bulgaria по случай петия рожден ден на медията, в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю", с водещ Велина Велинова.

„Идеята на капанията „Вдъхновяващите 5“ ни хареса, защото показва стартъпи, който могат да вдъхновят други компании“

Ние сме компания за вентинг машини, като целта ни е да научим хората да се хранят здравословно, обясни Лазар Ангелов.

Лазар Ангелов от HealthinBox

Най-голямото предизвиикателство на компанията, която е стартирала преди 9 месеца се е оказал коронавирусът.

„Нашите таргет обекти са споделени офиси и училища, които за момента не работят с пълен капацитет, но все още имаме ръст“.

Той определи като най-голям успех на компанията самата й мисия.

Ние предлагаме здравословни продукти с ниско съдържание на захар, като повечето са био. Доста сме гъвкави и за всеки обект правим различна селекция“.

Ангелов обясни, че за сега компанията работи с утвърдени брандове на българския пазар, но за в бъдеще планира да произвежда и предлага собствени продукти.

„Смятаме, че Bloomberg Bulgaria е едно от най-подходящите места да се представят иновациите в България“, заяви Емилия Ангелова от  „Еър Солушънс“.

Eмилия Ангелова от Еър Солушънс

Като цяло мисията на нашата компания е да предпазва хората от последиците от замърсения въздух, обясни Ангелова, добавяйки, че Еър Солушънс са потърсили решение на проблема от две страни.

„Предлагаме хардуерно и софтуерно решение. Хардуерното е маска, като това което е специфично за нея е, че тя е за многократна употреба, с висока защита и е направена на 60% от рециклирани материали. Вторият им продукт е мобилно приложение, което комбинира данните от различни сензори, разположени в  градовете, които измерват качеството на въздуха, заедно с персонализирана информация за потребителя“.

Продуктът, с който „Келвин Хелт“, от своя страна, участва в кампанията „Вдъхновяващите 5“ е термокамера, която може да бъде закачена към мобилния телефон и да прихваща отклонения в здравословното състояние е на съответни човек, обясни Георги Къдрев.

Георги Къдрев от  Келвин Хелт

„В условията на пандемия не винаги можеш да стигнеш до болница и дори е рисково да го правиш, от друга страна някой хора са по-чувствителни или по-малко чувствителни към симптомите, който имат и ако едно такова приложение, може да прихване някакъв вид термални отклонения в тялото това може да е показател за различни симптоми“.

„За мен предприемачеството е да създаваш неща, които да са полезни на останалите“ , каза Къдрев.

По думите му това да бъдеш добър предприемач почива на три стълба: да обичаш това, което правиш, постоянно да развиваш знанията и уменията си и продуктът ти да е полезен.

Целия разговор с тримата участници може да видите във видеото.

Дигиталната кампания „Вдъхновяващите 5“, която Bloomberg TV Bulgaria организира по повод своята пета годишнина, съвсем скоро ще премине към своя втори етап. Остава по-малко от седмица до крайния срок, в който ще се приемат кандидатури.

Bloomberg TV Bulgaria ще приема заявки за участие от стартъпи, кандидати за вдъхновяващата петица, до 15 ноември включително. След това системата за кандидатстване ще бъде затворена.

Повече подробности и как може да се включите ще откриете на https://inspiring5.bloombergtv.bg/.

Всички гости на рубриката "Bloomberg TV Bulgaria" може да видите тук.