Смарт час

Понеделник от 20 часа
Водещ: Живка Попатанасова

Кризата е дала възможности за развитие на Висшето училище по телекомуникации и пощи

проф. Миглена Темелкова Ректор на Висшето училище по телекомуникации и пощи, “Смарт час”, 15.11.2021

20:04 | 15 ноември 2021
Обновен: 10:03 | 16 ноември 2021
Автор: Михаил Митев

През декември 1881 г. е открито Висшето училище по телекомуникации и пощи. През цялата година то организира събития по случай своя 140-годишен юбилей. Окончателното закриване на честванията на телеграфното пощенско училище в България ще бъде този декември, в съответствие с ограничителните пандемични мерки и мероприятието няма да бъде масово. Това каза проф. Миглена Темелкова Ректор на Висшето училище по телекомуникации и пощи в ефира на “Смарт час” с водещ Живка Попатанасова.

Ограничен кръг от “приятели” на ВУЗ-а ще бъдат удостоени с почетните знаци и допълнително ще начертаят пътя на развитие. Проф. Миглена Темелкова е Ректор от 2019 г. и не е предвиждала пандемичната обстановка и бъдещите цели са кореспондирали с предизвикателствата на времето и са се променили.

“Кризите дават възможности, ако си достатъчно адаптивен и гъвкав, и ако успееш да преформатираш целите си, ще можеш и да ги реализираш по-бързо.” 

Като цел са имали акредитирането на дистанционното обучение, но пандемията ги е принудили това предизвикателство да има положително развитие. Целите поставени  за Висшето училище по телекомуникации и пощи е да оцелеят студентите на образователния пазар и с поглед към професиите на бъдещето. Те от своя страна изискват интердисциплинарна подготовка, практически умения, знания и компетентност. 

Професор Темелкова споделя, че кризата е дала повече възможности за висшето образование, особено, когато учебното заведение е аналитично устроено и успешно е адаптирало своите стратегии спрямо извършените анализи за онлайн обучението. Голяма част от студентите ще продължат да учат в електронна среда, защото така пестят от времето си.

През новата учебна година - ВУЗ-ът има нови програми, специалности и дисциплини. Учебните планове са актуализирани чрез комуникация на бързоразвиващия се бизнес.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.

Видеа с всички гости на предаването "Смарт час" гледайте тук.