Несигурността изисква гъвкавост

Карстен Кенгетер, директор на Deutsche Börse

12:08 | 20 януари 2017
Автор: Иван Николов
Карстен Кенгетер, директор на Deutsche Börse по време на интервю за Bloomberg на Световния икономически форум в Давос на 18 януари 2017. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg
Карстен Кенгетер, директор на Deutsche Börse по време на интервю за Bloomberg на Световния икономически форум в Давос на 18 януари 2017. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Brexit може да помогне за засилване на статута на Франкфурт като финансов хъб в Европа, ако Deutsche Boеrse AG завърши придобиването за 12,4 млрд. долара на London Stock Exchange Group Plc, показва проучване, поръчано от германския борсов оператор и цитирано от Bloomberg на 16 януари 2017.

Сливането „създава широк потенциал от възможности и положителни мрежови ефекти за Франкфурт като финансов център”, каза Дърк Ширек от Technische Universitat в Дармщад.

Германските политици и регулатори изразяват тревога за плановете централата на най-големия европейски борсов оператор да бъде в Лондон, извън ЕС.

Политици в няколко страни от еврозоната поискаха промяна в условието за клиринговите компании, деноминирани в евро да са в ЕС след като Великобритания излезе от общността.

Запитан за очакванията му от новата администрация в САЩ, Карстен Кенгетер, директор на Deutsche Börse каза, че се изисква гъвкавост при несигурност.

"Начинът на поведение на една институция е силна гъвкавост. Това означава да сте гъвкав в плановете си и да признавате, че може да има промени. Силата – имам предвид корпоративна организация", каза Кенгетер в интервю за Bloomberg.

Цялото интервю, взето по време на Световния икономически форум в Давос 2017 чуйте във видеото.

Гледайте още интервюта с бизнес лидери от Давос 2017.