Влад Тенев за IPO-то на Robinhood

Влад Тенев, президент и изпълнителен директор на Robinhood

23:22 | 1 август 2021
Автор: Антон Груев

Наистина е зашеметяващо, че едва 6 години след като представихме продукта си вече имаме 22 милиона клиенти, продължаваме пътуването си с тях и им даваме възможност да участват в първичното публично предлагане.

Определено се гордеем, че разпределяме един от най-големите дялове акции за инвеститорите на дребно в историята. Ние сме компания, която е фокусирана върху дългосрочното развитие и взимаме решения и правим залози като взимаме предвид дългосрочния интерес на бизнеса.

Волатилността идва и си отива и няма да отдаваме особено внимание на дневните колебания в цената на акциите.

Не мислим за това, което се случва на пазарите, особено в краткосрочен план. Целта е да  продължим да разработваме страхотни продукти, да усъвършенстваме услугата си и да растем заедно с клиентите си. И мисля, че финансовия сектор става все по-важен, а индивидуалният инвеститори започва да играе по-значима роля в света на инвестициите. А това е нещо, което според нас ще продължи.

Едно от нещата, които най-много ни вълнуват е да превръщаме инвестиращите за първи път в дългосрочни инвеститори. И това си личи от някои от скорошните продукти, които пуснахме. Започнахме да предлагаме части от акции и след това продължихме с периодични инвестиции. Това значи, че ако сте наш клиент, може да пуснете поръчка за покупка на определена акция или борсово търгуван фонд на равен интервал от време.

И ще продължим да инвестираме в тези продукти, защото те са доста популярни. И искаме голяма част от дейността ни да представлява дългосрочни инвестиции в бъдещето.