Меме акциите на ръба на мечия пазар

16:34 | 11 юли 2021
Преводач: Силвия Грозева

Меме акциите не се представят добре. Изглежда, че нещата леко се обръщат за AMC и GameStop. Зад мен е графика на Bloomberg с любимите меме акции на инвеститорите на дребно.

Ако сравним с пика през януари, спадът е 28% досега. Ако стигнат до 30%, тогава официално ще навлязат в това, което се нарича мечи пазар. Това е елегантен начин да се каже, че развитието не е добро.

Сара Хънт, пениджър портфейл, Alpine Woods:  Тази сутрин забелязах решението на Япония да се откаже от публиката на Олимпиадата. Всеки говореше за делта варианта, който беше проблем, защото промени част от изискванията при пътуване навсякъде. Но като чуеш нещо такова, нещата започват да звучат по-сериозно.

Смятам, че определено е нещо, което хората следят постоянно. Търговията на отварянето беше започнала да отшумява леко, но това засили опасенията. Освен това имаше няколко дни на повишение преди това.

Доколкото нямаме нито процент спад средно, изненадата от волатилността заради вируса е голяма.

Бейли Липшулц от Bloomberg: S&P постигаше рекорд след рекорд и много от фаворитите инвеститорите на дребно като AMC, GameStop и някои от по-спорадични поскъпвания като Naked Brands или CloverHealth продължават да са изправени пред проблеми с разпродажбите.

Било от индивидуални инвеститори, които изтеглят част от залозите си или просто от липсата на покупателна способност, защото имаше толкова голямо оживление при кол опциите.

Бих казал, че разпродажбите на меме акциите в четвъртък не бяха толкова водени от делта варианта, колкото от това, че като цяло като видиш, че пазарите продължават да падат, рисковите акции поевтиняват. Това се наблюдаваше в широк мащаб в кошницата на 37-те меме акции.