Тръмп съди интернет гигантите

Анабел Друлърс, Bloomberg

10:04 | 8 юли 2021
Обновен: 11:02 | 8 юли 2021
Преводач: Силвия Грозева

Тръмп

Бившият президент Доналд Тръмп съди технологичните гиганти Facebook, Twitter, Alphabet и техните главни изпълнителни директори. Тръмп каза, че делото защитава правата му по Първата поправка и има за цел да възстанови акаунтите му в социалните медии и да получи компенсации за щети. И трите компании или забраниха, или блокираха акаунта на Тръмп след щурма през януари на американския Конгрес.

Чипове

Великобритания ще разследва поглъщането на най-големия в страната завод за полупроводници от китайска компания. Nexperia придоби производителя на чипове Newport Wafer Fab, който работи за автоиндустрията, 5G и лицево разпознаване. Властите във Великобритания казват, че сделката може да се окаже риск за националната сигурност.

Футбол

55-годишните усилия на Англия да стигне до футболен финал бяха възнаградени след победата над Дания на стадион Уембли в добавеното време. 66000 фенове представиха негативни PCR тестове, за да гледат как Хари Кейн изпусна първо дузпа, но след това вкара победния гол за 2:1 за Англия. Англия играе срещу Италия в неделя, пак на Уембли, за финала на първенството.