Apple планира по-бърз часовник

Марк Гърман, Bloomberg Technology

15:39 | 16 юни 2021
Преводач: Кирил Петков

Аз съм Марк Гърман от Bloomberg Technology. В тазседмичния епизод ще ви кажа какво може да очаквате от Apple Watch през тази и следващите години.

През тази година устройството, което вероятно ще се казва Apple Watch Series 7 компанията планира големи подобрения с обновен дисплей, по-бърз процесор и нова технология за безжична връзка. За нея Apple изпробва нова подобрена версия на технологията си Ultra WideBand, която се използва и в AirTag, чрез който може да намирате своите вещи.

Работи се и на по-бърз процесор и подобрен дисплей.

За новия екран компанията изпробва нов метод за ламиниране, който ще доближи дисплея до защитното стъкло с цел по-добро цялостно преживяване.

Apple тества и по-тесен борд на екрана, за да изглежда общия му размер по-малък, а дисплея – по-голям. 

През следващата година очакваме името Series 8 и подобни промени в най-високия клас умен часовник в допълнение към обновена версия на Apple Watch SE, по-евтиният модел, пуснат миналата година.

Компанията тества и нов вариант за изследователи или приключения насочен към практикуващите екстремни спортове.

Apple работи по поне два сензора за жизнени функции за бъдещи версии на Apple Watch.

Първият ще следи температурата на тялото от китката ви - което щеше да бъде полезно по време на пандемията.

Компанията възнамеряваше да включи функционалността в тазгодишния си модел на Apple Watch, но сега се очаква тя да излезе догодина със Series 8.

Apple работи и по сензор за кръвната захар или глюкозата, за да улесни живота на диабетиците.

В момента трябва да се убодете, за да си вземете кръв, но Apple цели постоянно дискретно следене на кръвната ви захар през кожата ви чрез Apple Watch.

Вероятно по този сензор остават още доста години работа.