Cisco: Проблемът с капацитета е фундаментален

Чък Робинс, главен изпълнителен директор на Cisco

15:30 | 27 май 2021
Преводач: Мария Попова

Първо, искам да поздравя нашия екип.

Тримесечието беше наистина страхотно и темповете на бизнеса са стабилни. Заради ситуацията в снабдителната верига, трябваше да вземем решение.

Анализаторите по продажбите изчислиха каква би трябвало да е печалбата от акция, а нашата печалба беше с 3 цента по-малко, така че не беше катастрофално. Но истината е, че ние наливаме пари в снабдителната ни верига, за да се погрижим за клиентите си днес.

Това бизнес решение взехме и предвид бизнес темповете, не искахме да намаляваме други разходи, защото смятаме, че в дългосрочен план това би било погрешното решение.

Видяхте, че акциите ни леко поевтиняха след затварянето на пазара, но после инвеститорите разбраха защо постъпваме по този начин и че мислим за бъдещето и акциите се възстановха.

Да, клиентите ни помнят. Имахме критични моменти в началото на пандемията, ние работехме, за да работят и те и да им осигурим защита. Те помнят и ние искаме да направим това, което е добро за тях.

Добрата новина е, че Gartner отреди първо място в света на нашия екип по снабдяването за втора поредна година. Така че, екипът ни е много добър.

През годините сме преживели всякакви природни бедствия, научили сме се как да балансираме снабдителната верига въз основа на такива обстоятелство. Когато пандемията настъпи, това беше още един добър тест за нас.

Регионалната дивесификация работеше, но никога не сме мислили, че цели държави ще затворят. Това са нещата, които научихме. Мисля, че това помогна.

Но тук проблемът е просто с капацитета. Не можеш да отидеш другаде. Това е фундаментален проблем с капацитета.