Marriott: Пътуванията с развлекателна и бизнес цел се смесват

Тони Капуано, изпълнителен директор на Marriott International

23:30 | 25 февруари 2021
Обновен: 03:15 | 26 февруари 2021
Автор: Антон Груев

Интересното е, че е малко по-трудно да следим целта при част от пътуванията, но тенденцията от пандемията насам е, че пътуванията с развлекателна и бизнес цел се смесват.

През последните няколко месеца, клиентите ни научават все повече, че не всички срещи, но много от тях могат да се проведат виртуално. Затова те посещават хотелите ни, но смесват почивките с бизнес срещи.

 

Със сигурност мога да кажа, че програмата за запазване на работните места помогна страшно много на нашите собственици и франчайзополучатели по света. Но ако разговаряте с повечето от тях, те са интересуват основно от скоростта и ефикасността от разпространението на ваксините.

Пазарите, на които то е успешно и по-голяма част от населението се имунизира отчитат значителен ръст в търсенето. В началото на пандемията направихме това, което според нас можехме да направим. Променихме из основи протоколите си за работа и почистване.

Развихме и мигрирахме технологичните си платформи, за да предложим максимално безконтактно преживяване за гостите ни.

Затова мисля, че отчетохме голям напредък в изграждането на доверие и безопасността на пътуването, но много хора решават дали да пътуват в зависимост от темпа на ваксинация.