Байдън се опитва да реши проблема с полупроводниците

Джо Байдън, президент на САЩ

12:30 | 25 февруари 2021
Обновен: 12:52 | 25 февруари 2021
Автор: Мария Попова

Ние трябва да сме сигурни, че Съединените щати могат да посрещнат всяко предизвикателство в тази нова епоха.

Става дума за пандемията, но също и за отбраната, киберсигурността, климатичните промени и още много други проблеми. И най-добрият начин е като защитим и повишим нашата конкурентоспособност чрез инвестиции удома.

Както казах още по време на предизборната си кампания, ще инвестираме в Америка, ще инвестираме в американските работници и тогава ще сме в по-добра конкурентна позици отколкото сега.

Устойчивите, диверсифицирани и сигурни снабдителни вериги ще помогнат за съживяването на производството в страната и създаването на добре платени работни места.

Не 15 долара на час – нещо, което все още трябва да постигнем, колкото по-скоро, толкова по-добре според мен – работни места с над средната надница. Ще създадем нови възможности за малкия бизнес, за цветнокожите общности и икономически изоставащите райони.

Ще стимулирам нови инвестиции в изследвания и иновации, а за работниците ще се направят инвестиции в обучение, в съвместна работа с университетите, което ще доведе до нови технологии и нови решения.

Всичко това не само ще укрепи националния капацитет, но и ще отвори нови пазари по целия свят и повече възможности за американския бизнес да изнася стоките, които ще произвеждаме.

Това са решения базирани на здравия разум, зад които могат да застанат всички американци – работници и директори на корпорации, републиканци и демократи. Говорим за устойчивост – да идентифицираме слабите звена в снабдителните ни вериги и да гарантираме наличието на алтернативи и работещи резервни варианти.