Милионерът на Tesla

Брандън Смит, 32-годишен видео-продуцент

14:00 | 29 декември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Първоначално исках да си купя къща. Отидох в банката и казах че имам 10 хиляди долара и искам ипотека. А те ми казаха – не.

Отидох в друга банка – те ми казаха не, и че нямам кредитна история.

Бях на 29, нямах заеми.

Бях изплатил студентския си заем, но нямах кредитен рейтинг. Казах си, добре какво да правя с тези 10 хиляди долара, които имам.

Те бяха в спестовна сметка и  ми носеха 0.5% лихва. Затова се огледах и намерих един човек на име Галилео Ръсел в YouTube, където има канал наречен „Хипер-промяна“.

Продължих да търся и попаднах на един форум наречен „Tesla форум“ и видях че наистина много умни хора отразяваха компанията по начин, който четно казано не виждах в новините.

Когато акциите експлоадираха през 2020, реакцията ми беше: „Най-после!“

Акциите се търгуваха на непроменени нива от 2014 до края на 2019.

От прес съобщенията и новините за компанията човек щеше да помисли, че тя затъва и не се развива изобщо.

Имаше противопоставяне между инвеститори и анализатори, което продължи дълго. Аз никога не съм смятал да продавам акциите си. Най-умните хора в света, най-умните инженери в света и целият свят иска да се отърве от изкопаемите горива и да работи за по-зелено бъдеще.

Дори и да не го е грижа за това човек, представянето и намаляването на разходите и икономичността са част от всичко това. Именно това убеждение ми помогна през най-тежките периоди на Tesla.

Илън Мъск е възприеман като разделителна фигура, според мен, от хората които четат заглавията или основните подточки в статията, но всъщност не провеждат проучване за Илон Мъск или Tesla.

Той е може би един от най-честните хора, които говорят за компанията си, дори и да му вреди. Ако понякога искате да водите борба с него в Туитър, не се изненадвайте ако ви нанесе ответен удар.

Надяваме се, че с това включване в S&P част от волатилността ще остане зад гърба ни и ще продължим да виждаме очакваните темпове на ръст занапред.

Всъщност никога не съм мислил, че ще стигна до момент в който ще си кажа, „достатъчно, ще продавам.“

Да, в момента съм в добър период. Но ако погледнете траекторията на компанията, намираме се в самото начало.