Тим О'Брайън: При Тръмп никога няма стратегия

Тим О'Брайън, Bloomberg Opinion

16:19 | 12 ноември 2020
Обновен: 16:23 | 12 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

При Тръмп никога няма стратегия. Обикновено има интуитивна реакция.

А трябва да правим разлика между двете, защото човек, който няма стратегия е по-малко опасен. Някой, който постоянно действа импулсивно, защото има имидж, който иска да поддържа е по-лесен за справяне.

Доналд Тръмп би искал думите "Аз спечелих" да бъдат изписани на надгробния му камък.

И мисля, че много от тези дела са били заведени не защото имат правни доводи, а защото му дават оправдание, което да използва. За да каже, че не той е загубил от Джо Байдън, а изборите са били нагласени.

Ако бъдем честни, това е смехотворно твърдение.

Той кара хората да се чувстват неспокойни, много от тях се питат дали това не е преврат на забавен каданс и дали той може да остане в Белия дом. Но мисля, че в крайна сметка, ако се наложи федералните служби просто ще го изведат през централния вход на Белия дом.

Институциите ни са силни и фактите около провеждането на избори са ясни и мисля, че зависи и от депутатите и от двете партии да си подадат ръце, за да може и институциите да вървят напред.

Републиканците не заемат неговата страна толкова заради правния аспект, а заради проблемите на Тръмп. 

 Искат да го подкрепят, защото той е и ще продължава да бъде фактор в републиканската партия.

Той е голям финансов донор и има емоционална и политическа връзка с огромна част от американските гласоподаватели – както знаем 70 млн. го подкрепиха.

Това няма как да бъде пренебрегнато. Ето защо смятам, че републиканците опитват да балансират между своята подкрепа за Тръмп, но и желанието си да не позволят най-лошите му страни да надделеят.

За съжаление в момента лошите му инстинкти са много близо до това да надделеят.