Блакмън: Делата на Тръмп няма да променят резултата

Джош Блакмън, професор по право в South Texas College

14:48 | 9 ноември 2020
Обновен: 14:18 | 10 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Към момента победната разлика е толкова голяма, че съдебните дела няма да променят нищо. Дори и президентът Тръмп да спечели всяко едно от тези дела, той пак ще изостава с твърде много гласове спрямо Джо Байдън.

Преди да говорим за съдиите, нека поговорим за Конгреса. Към момента, при най-благоприятно развитие, Сенатът е разделен 50 на 50. Възможно е и републиканците да имат мнозинство от 52 на 48.

Проблемите на управлението за Байдън се простират далеч отвъд съда. За него ще е трудно да прокарва закони.

Едно от странните неща, които се случиха през последните няколко години е, че президентът Тръмп разполагаше с консервативни съдии, но загуби много важни дела.

Изглежда съдилищата се отнесоха враждебно към желанието на Тръмп да премахне някои политики на предшественика си президента Обама.

Възможно е да видим нещо подобно и президента Байдън да бъде спрян, когато се опита да премахне някои политики на Тръмп. Съдилищата имат странния стремеж да запазят нещата такива, каквито са, а това често означава такива, каквито са били преди кандидатурата на Байдън.

Ще са нужни много усилия от страна на Байдън, за да успее, а всеки негов опит да промени политики на Тръмп ще бъде посрещнат на нож.

Съдилищата са по-скоро консервативни и могат да са враждебни към неговите планове. Това е напълно вярно.