Защо изборите в САЩ 2020 може да се превърнат в кошмар, част 3

Йеал Ейнстат, гост-изследовател, Cornell Tech Digital Life Initiative

13:49 | 19 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Ако Facebook възприеме политика да не позволява на никого да лъже или да публикува заблуждаваща информация за процедурите за гласуване, местата за това или часовете, в които се гласува - което може да се нарече потискане на вота, защо не я приложат и спрямо президента?

Той има и твърдения, които заобикалят лъжите.

Твърди, че изпращането на бюлетини по пощата ще доведе до изборни измами. Има предостатъчно доказателства, че това не е така.

Но той се изразява така, че публикацията да изглежда като мнение за бъдещето и съответно Facebook не може да проверява фактите в това твърдение.

Но платформата може да вземе и други мерки.

Вместо да поставя етикети на всички, което създава измамно чувство за равенство и изглежда, че всички публикации се разглеждат наравно, компанията може поне да се увери, че тези постове не се подсилват, не се спонсорират и не се насочват към конкретни хора.

Може веднага, щом се появи публикация на Тръмп, следващата публикация, която виждате да е точна информация за гласуването.

Има много изобретателни начини.

В крайна сметка не съм съгласна с Марк Зукърбърг фактите в публикации на политици да не се проверяват, но с радост бих дала препоръки за бъдещи действия, ако той подкрепя тази своя политика, въпреки че защитници на граждански права, собствените му служители, рекламодатели и още много други хора са казали, че е опасна.