Apple планира процедурна актуализация

Анураг Рана, Bloomberg

18:00 | 24 май 2024
Преводач: Петя Кушева

Това е дело, следено отблизо, до голяма степен процедурна актуализация, но Apple казват: „Ето в това вярваме. Помогнете ни“. Как оценявате това, Анураг?

Да, това е едно от важните неща. Хората не говорят за него, защото приходите от услугите движат растежа на Apple в момента. Голяма част от тях са от приходите от App Store. Ако бъдат направени някои неща, за да им навредят, може би това ще окаже влияние върху Apple. Досега не сме виждали такова нещо, защото в момента има само малки промени в ЕС. Но всякакви промени в САЩ биха могли да окажат съществено влияние върху тях. Apple ще направи всичко възможно да защити своята екосистема. И както казахте, това ще бъде дълга съдебна битка.

Но дали Apple прави достатъчно, за да промени тона за изкуствения интелект например? Акциите се справят особено добре след печалбите.

Да, бих отдал тази заслуга на Марк Гърман за извънредни новини относно тяхното потенциално партньорство с OpenAI и продължаващите им преговори с Google.

Повечето хора ще се съгласят, че Apple не е в челните редици на нови разработки на ИИ. Въпросът е какво ще направят, когато е необходимо и когато дойде събитието, ако възнамеряват да обявят партньорство с OpenAI, с Google, което може да им помогне да променят своя софтуер и да го направят малко по-добър. И въз основа на това да видим подобряване на цикъла на опресняване за iPhone. Мисля, че ще е добре за Apple. Върви в правилната посока. Но имат дълъг път преди да могат да кажат, че имат добра позиция на този пазар.