HSBC: Вливането на капитали в Обединеното кралство е много силно

Иън Стюард, директор на HSBC Великобритания

15:30 | 28 ноември 2023
Преводач: Силвия Грозева

Колко променящо бе поглъщането на SVB UK за изграждането на технологичното присъствие на HSBC?

Много вълнуващо беше. За мен и екипа бе много образователно. Но ние се вълнуваме от възможностите, които ни носи. Дава ни достъп до нови пазари, на които не сме били особено активни преди.

Винаги сме работили с технологиите, но е много вълнуващо да минеш от първа във втора фаза. Забелязваме огромни възможности в Обединеното кралство за иновативно банкиране в нашия бизнес.

Помага ли да минете на ново ниво, за още бизнес в технологичния сегмент?

Великобритания е третия най-голям пазар на иновации в света след САЩ и Китай. Вливането на капитали в Обединеното кралство е много силно. Ние искаме да уловим момента с иновативно банкиране и да помогнем на млади, бурно развиващи се компании да излязат на следващото ниво.

Да, определено виждам големи възможности за бъдеще.

Разбирам, че парите влизат в страната, но големите компании, ако не ги изнасят отново, правят IPO-то другаде. Какво правите вие, за да процъфтява лондонското Сити?

Първо, всеки е наясно с това и зад кулисите се полагат големи усилия, както и от страна на фондовата борса и други, за да направят процеса на IPO по-лесен.

Но споделяме това раздразнение. И ние не искаме всичките ни прекрасни технологични компании да правят IPO извън Обединеното кралство. Бихме искали да го направят тук.