Ferrari ще обяви първия си електромобил през 2025г

Бенедето Виня, главен изпълнителен директор на Ferrari

19:30 | 15 февруари 2023
Преводач: Мария Попова

Задава се първият електромобил Ferrari. Директорът, Бенедето Виня, казва, че той ще предложи онова изживяване от шофирането, с което клиентите са свикнали: "Ние ще създадем уникален автомобил Ferrari, уникален модел и ще тръгнем от изживяването, което искаме да дадем на нашите клиенти. Ще анализираме всички технологии в колата, така че да предоставим уникалното изживяване на едно безупречно Ferrari такова, каквото е днес", каза Виня.

Италианските супер коли са известни със своята бързина и звук. Виня казва, че водачите пак ще изпитат същата тръпка с електрическа мощност.

"Не се тревожа. Ние имаме ясен план, разполагаме с огромна експертиза в компанията, така че да продължим с разработката на кола, която ще е уникална във всеки един аспект – като аеродинамика, като работа, като символ. Електрическото Ferrari ще бъде едно уникално Ferrari", каза директорът на Ferrari.

Той обяви, че първата изцяло електрическа кола на Ferrari ще бъде представена през 2025. Междувременно поръчките за газовата Purosnague бързо нарастват.

Виня твърди, че Ferrari ще продължи да предлага на водачите смесица от технологии. Това означава повече двигатели, хибриди и изцяло електрически коли.

Според Виня, производителят вече е научил много от конкурентите, а Илън Мъск е запалил искрата на иновациите в индустрията на електромобилите. Но Tesla са просто „функционални“ коли, докато Ferrari са по-скоро „емоционални“.