Байдън иска банките да спрат таксите за закъснели плащания

Джо Байдън, президент на САЩ

14:49 | 2 февруари 2023
Обновен: 14:49 | 2 февруари 2023
Преводач: Петя Кушева


Днес Комисията за защита на потребителите предлага ново правило за намаляване на таксите за закъснели плащания по кредитните карти.

В момента компаниите за кредитни карти начисляват средно по тридесет и един долара всеки път, когато не можете да платите сметката си навреме. Това е в допълнение към лихвите, които вече плащате.

Никой не казва, че не трябва да плащате таксите си навреме. И никой не казва, че банката трябва да ви отпусне пари назаем безплатно. За това са таксите, които банките имат. При администрацията на Обама-Байдън, Конгресът прие двупартийния закон, който казва, че банките не могат да начисляват такси за забавени плащания, които са значително по-високи от разходите им по закъснялото плащане.

И така, на една банка не й струва 31 долара да обработи таксата за закъснение, но толкова ви таксуват сега. И хора, това наистина може да се нарече вредна такса.

Тя източва стотици долари годишно от джобовете на усърдно трудещите се американски семейства, особено от хората, които вече се борят да свържат двата края.