Акмън намира доклада на Hindenburg за измами в Adani за достоверен

Симон Фоксмън, Bloomberg

10:00 | 27 януари 2023
Обновен: 11:52 | 27 януари 2023
Преводач: Мария Попова

Милиардерът и управител на хеджфонд Бил Акмън заяви, че намира доклада на Hindenburg  за измами и манипулация в Adani “напълно достоверен“. Директорът на Pershing Square написа в Twitter, че отговорът на индийския конгломерат „е многозначителен“,  след което обяви, че няма нито къси, нито дълги инвестиции в компаниите на Adani. От индийската група заявиха, че подготвят изчерпателен отговор на инвеститорите от Hindenburg след като отрекоха всички техни твърдения.

Източници на Bloomebrg съобщават, че МВФ обмисля възможността за няколко годишен пакет от помощи за Украйна на стойност 16 милиарда долара. МВФ трябва да получи подкрепа за плана от държавите от Г-7, гаранции от украинските донори и кредитори и промени в правилата за отпускане на заеми. Надеждата е 3-4 годишният план да стане катализатор на допълнително международно финансиране.

Индонезийската централна банка сигнализира, че настоящият цикъл на затягане е към своя край след като и Фед вероятно ще забави повишенията. Bank of Indonesia е повишила лихвите с 225 базисни пункта от август насам. В специално интервю за  Bloombеrg, управителят Пери Уарджио каза, че това е достатъчно след като вече се вижда, че пикът на лихвите в САЩ ще е по-нисък от прогнозирания.

"Преди време мнозина смятаха, че лихвата по федералните фондове може да достигне и 6%. Но сега, нашите прогнози, това, вижданията ни за близкото бъдеще са, че пикът ще  на 5,25% или между 5  и 5,25%. Това е почти сигурно днес за разлика от миналата година", каза Пери Уарджио, управител на  Bank of Indonesia.

Консултантите на FTX твърдят, че крипто компанията е длъжник на дълъг списък от кредитори, включително и на Goldman Sachs, JPMorgan и Wells Fargo. Съдебните документи за банкрут показват хиляди  вписвания с някаква връзка с борсата. В списъка са и имената на Deutsche Bank, HSВC и MUFG. Разкритието надава данни за размера на дълговете и други експозиции.