Robinhood Retirement трансформира индивидуалните пенсионни сметки (IRA), част 1

Стийв Куърк, главен брокер на Robinhood

19:33 | 7 декември 2022
Обновен: 19:39 | 7 декември 2022
Преводач: Петя Кушева

Преди да преминем към факта, че пазарите отбелязват спад и това е по-бурно време за клиентите на Robinhood, защо въвеждате сега този продукт? Как да променим перспективата си за търгуване в ежедневието, докато се опитваме да спестяваме и в дългосрочен план?

Това е еволюция в пътуването на 23 милиона млади, разнообразни клиенти, които Robinhood доведе на пазара. Те сега са на етап, в който искат да се развиваме заедно с тях. А да растем заедно с тях означава да вложим нещо, което да им помогне и да ги насърчи да спестяват за своето пенсиониране. Затова пуснахме пенсионен фонд на Robinhood, който преди всичко е с тази цел.

През цялата си кариера сте работил да направите инвестирането достъпно. Както когато някога бяхте с TB, а сега с Robinhood. Притеснявате ли се в този момент на спадове на пазара, водени от технологичните акции, например, върху които сме толкова фокусирани? Това отблъсква ли хората, които са влезли на пазара през 2020 г. и докато си стояха у дома по време на ковид? Ще бъдат ли отблъснати от създаване на богатство и от по-дългосрочна перспектива?

Всъщност бих казал точно обратното. Много от клиентите тук на средна възраст от около 32 години, 50 процента от тях никога не са имали брокерска сметка преди. Затова е важно да се започне много рано да се спестява за пенсиониране, за колеж, деца, дом. За всички неща, които са от решаващо значение трябва да се започне рано и чрез стимулирането им и осигуряване на съвпадение, това им помага в пътуването. Защото мисля, че всички разбират, че с течение на времето се получава това натрупване,  когато започнете пътуване рано.

Бих казал, че още един елемент, който прави това наистина добър момент за поставяне на начало е, че както казахте пазарите се движат нагоре-надолу. Времето и исторически възвръщаемостта са ни показали, че ако инвестирате в дългосрочен план и в продължение на 50 години,  ще бъдете възнаградени, ако просто се придържате към курса. И ние стимулираме хората да го правят.

Вижте ВТОРА ЧАСТ на видеото.