Мъск призова в Twitter да се гласува за републиканците

Вони Куин, Bloomberg News

12:15 | 8 ноември 2022
Обновен: 12:25 | 8 ноември 2022
Преводач: Мария Попова

Илон Мъск каза на своите над 100 милиона последователи в Twitter да гласуват за републиканците в междинните избори. Собственикът на Twitter каза, че препоръчва Конгрес на републиканците, за да се балансира президентството на демократите. Повечето американски директори на компании стоят настрани от политиката. По-късно Мъск написа, че не зависи от привързаност към някоя партия и в бъдеще може пак да гласува за демократите.

Сенатор Елизабет Уорън засили натиска върху Фед заради  скорошни нарушения на етиката. Тя е изпратила писмо до председателя Пауъл  след последните два случая, които тя нарича „шокиращи и посрамващи“. Председателят на Фед – Атланта, Рафаел Бостик наскоро обяви, че е коригирал финансовите си декларации, а колегата му от Сейнт Луис, Джеймс Булърд присъства на събитие на Citgroup, на което не е имало медии.

Прокуратурата на Ню Йорк заяви, че е иззела биткойн за почти 3,4 милиарда от строителна компания осъществила измама чрез платформата Silk Road в тъмната мрежа преди почти десетилетие. Разследващите са открили над 50 хиляди биткойна в дома на жителя на Джорджия Джеймс Жонг. Той беше арестуван миналата седмица и пледира виновен за измама. Това е втората най-голяма конфискация на крипто валута в историята на министерството на правосъдието.

Новоизбраният президент на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва ще обяви многомилионния си план за социално подпомагане като първо изпитание още преди официално да встъпи в длъжност, защото е нужно одобрение от Конгреса, за да се надвиши конституционния таван на разходите. По време на предизборната си кампания, Лула обеща да увеличи парите за бедните семейства, да освободи повече хора от подоходен данък и да вдигне минималната заплата.