Gerber: В Disneyland рецесия няма

Рос Гербер, президент и директор на Gerber Kawasaki

23:00 | 11 август 2022
Преводач: Силвия Грозева

Както казах, смесени резултати. Добавят 14,5 млн абонати на Disney+, по-голямата част от които от Индия и други страни и само 100 хиляди от САЩ и Канада. Какво мислите?

Не смятам изобщо, че резултатите им са смесени. Мисля, че са прекрасни.

Вижте как Netflix се бори за нови абонати при ожесточена конкуренция в стрийминга. А Disney все още расте невероятно – не само Disney+, но и Hulu и ESPN+.

Така че докато стрийминг бизнесът продължава все още да губи много пари, бъдещето му изглежда блестящо.

Disney беше страхотна компания и преди стрийминга. В отчета им силно вълнува тази част за парковете. Които се завръщат с над 2 млрд долара печалба и от тях 500 млн долара от потребителски продукти в парка.

Оперативните резултати на тази компания рязко се подобриха.

Всеобщо подобрение. Да чуем Боб Чапек от конферентния разговор.

Значителен ръст на абонатите на стрийминг услугите. Там добавихме 15,5 млн абонати за тримесечието, от които 14,5 млн абонати на Disney+. От тях 6 млн само на Disney+ и 8 млн на Hotstar.

Към края на третото тримесечие имаме вече общо 221 млн абонаменти на стрийминг услугите ни.

Hotstar е услугата, която се предлага главно в Индия. Какво мислите за това, което правят и което очакваме и от Netflix? Дали Disney има нещо повече от тях в подкрепения от реклами модел?

Не, не мисля. По-скоро рекламите са от полза повече на Netflix, по много причини. Disney имат мрежи и кабелни канали. Така че в известен смисъл се конкурира сам със себе си.

Малко по-сложно е при тях, но позволява повече потребители да гледат съдържанието им, което само по себе си е позитивно.

Защото продават толкова много неща на феновете – било в парковете или други продукти.

Така че за Disney това е най-важното– аз не обичам Боб Чапек, но той доказва, че е страхотен мениджър в трудни времена. Не е много вълнуващ човек, но си има тематичните паркове, двигателят на печалбите на бизнеса, който отново заработи.

Загубите им от Disney + с времето ще  се превърнат в печалби.

Като цяло те доста добре си управляват бизнеса.

Знаете ли, в Disneyland рецесия няма.