Уудс от Credit Suisse изчаква възможностите

Джон Уудс, инвестиционен директор Credit Suisse

16:22 | 18 май 2022
Преводач: Силвия Грозева

По отношение на това, че облигациите и акциите тръгват в различни посоки, рано ли е да кажем, че съотношението е нарушено? И второ, какво оценяват двата класа активи?

Пикът на инфлацията е основния фактор и причина за това синхронизиране и различие, след като данните излязат и започнем да разбираме, че инфлацията се понижава или не, тогава ще има много възможност за кредитна подкрепа за пазара. Защото можем после да започнем да очакваме пика на агресивността на Фед.

В момента тя май няма край. Чуваме как гуверньорът на Фед го повтаря и подчертава. Но ако забележим индексът на потребителските цени леко да се понижава, можем да започнем да очакваме малко повече стабилност и подкрепа за пазара.

Пределно ясно е, че хората се пазят от риск. Как би трябвало да изглеждат портфейлите в момента? Повече кеш ли, както изглежда е тенденцията в момента?

Да, точно така, дръжте барута сух. Мисля, че има смисъл да се изчакват възможностите.

Да се устоява на изкушението да се развиват позиции  при акциите, особено в солидни, генериращи кеш компании. Това също го препоръчваме.

Освен това има възможности особено в сектора на суровините, който ни харесва.

Но отново – като  се върнем към тематичните супертрендове, където обикновено смятаме, че има дългосрочни възможности за инвестиции.