Хонконг засилва проследяване на контактите

Вони Куин, Bloomberg News

11:30 | 23 март 2022
Обновен: 11:58 | 23 март 2022
Преводач: Силвия Грозева

Хонконг се очаква да поднови използването на приложение за проследяване на контактите. Властите казаха, че така ще могат по-рано да идентифицират случаите и да намалят вероятността от предаване на вируса. Първоначалното тестване започна от сгради с голям брой позитивни случаи.

Здравните власти в Китай наредиха всяка провинция да определи 2-3 болници за ковид след като коригира насоките си за лечение на инфекцията. С нея се запазват болници за лечение на хора в тежко състояние заради ковид, а леките случаи ще се изпращат в специални центрове под карантина. 33 болници бяха построени или в момента се строят.

САЩ и европейските съюзници се очаква да обявят нови санкции за Русия по време на посещението на президента Байдън в Брюксел. Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан каза, че заедно с новите санкции, ще бъдат обявени и стъпки за спиране на войната. По време на пътуването си до Европа Байдън ще участва в среща на ЕС, на Г-7 и на извънредна среща на НАТО.

Властите казаха, че пилотите на самолета на China Eastern не са отговорили на многобройни обаждания на авиодиспечерите. Самолетът се разби в понеделник. Разследващите казват, че още е рано да се каже каква е причината за нещастието, при което се смята, че всички 133 души на борда са загинали. Във вторник хиляди вътрешни полети в Китай бяха отменени, след като властите наредиха незабавно да се направят проверки на сигурността.