Causeway Capital съставя портфейл с разумна стойност и по-висококачествени компании

Сара Кетърър, директор на Causeway Capital, Лиз Ан Сондърс, главен инвестиционен стратег на Charles Schwab

13:30 | 25 януари 2022
Преводач: Петя Кушева

Лиз Ан Сондърс, главен инвестиционен стратег на Charles Schwab: Дейвид, мисля че това, което каза Сара е абсолютно правилно по отношение на подема и привлекателността на енергетиката и финансите, и връзката им индексите на стойността.

Но е интересно и че много пъти, когато хората говорят за ръст спрямо стойност и стойност, която се представя добре, те мислят за това на ниво индекс. Дори и в сектора на технологиите, през последните няколко месеца тези акции в рамките на технологичния сектор, които се представят добре по стойностни характеристики като доходност от свободен паричен поток, доходност от дивиденти, са онези, които се представят по-добре, докато акциите от технологичния сектор са тези, които имат отрицателни печалби. Така че дори и в рамките на една година на растеж сегментите на пазара, които се справят по-добре са тези с акциите, ориентирани към стойността.

Сара Кетърър, директор на Causeway Capital: Това беше наблюдавано още в рамките на полупроводниците. Невероятно скъпи акции при чиповете, като NVidia или може би по-евтина акция в областта на паметта.

Това разграничение се случва точно пред очите ни. И това е причина да се основаваме на портфейл с разумна стойност и по-висококачествени компании.

Лиз Ан, докато има несигурност на пазара, дали ще получим помощ от Фед следващата седмица или ще има друго решение на Федералната комисия за отворен пазар?

Лиз Ан Сондърс, главен инвестиционен стратег на Charles Schwab: Ще бъде интересно заседание. Не очаквам нищо официално особено по отношение на това, което ще направят за започване на повишаване на лихвените проценти. Може би чрез изявлението си ще хвърлят малко повече светлина на оттеглянето на стимулите, но няма съмнение, че по време на пресконференцията със сигурност Джером Пауъл ще бъде затруднен с въпроси за периода между оттеглянето на стимулите и количествените улеснения, дали те ще трябва да действат с по-бързи темпове.

Много се говори днес. Може ли да им се наложи да направят 50 базисни пункта в ранните етапи в сравнение само 25. Така че не очаквам много от това да бъде в изявлението. Но като се има предвид, че на всяко заседание на FOMC има пресконференция, която според мен е още по-интересна от това, което първо ще се случи тук в 14:00 часа.