САЩ отпуска $300 млн на Афганистан

Ед Лъдлоу, Bloomberg, Сан Франциско

10:30 | 12 януари 2022
Обновен: 11:50 | 12 януари 2022
Преводач: Силвия Грозева

Администрацията на Байдън се оказа под обстрел за реакцията си на пандемията, на фона на продължаващото разпространение на Омикрон. Пред сенатската комисия републиканецът от Северна Каролина Ричарт Бър каза, че противоречивите насоки по въпроси като бустърите и тестовете е объркало хората как да се защитят най-добре. Бър каза, че не оспорва научните твърдения, а комуникационната стратегия на администрацията.

САЩ обяви 308 млн долара нова хуманитарна помощ за храна и лекарства за Афганистан. С това общата финансова помощ на САЩ става близо 782 млн долара от октомври досега. Съобщението бе направено след като ООН предупреди, че над половината население на Афганистан от общо 40 млн души е изправено пред глад, а милиони деца могат да умрат през зимата.

Британската опозиция поиска оставката на премиера Борис Джонсън заради предколедния купон на Даунинг стрийт 10 в период на пандемични ограничения на събиранията. Това е поредното от серията обвинения за купони в нарушение на правилата, за които се разследват висши държавни служители.