Повече случаи на Covid по света

Ритика Гупта, Bloomberg

10:11 | 28 декември 2021
Преводач: Силвия Грозева

Случаите на ковид по света се увеличиха през уикенда. Китай съобщи за най-високия брой на нови случаи от януари, а Австралия – над 10 хиляди дневни случая за пръв път от началото на пандемията. Според CNN дневните случаи в САЩ вече изпреварват тези от Делта вълната.

Вицепрезидентът Камала Харис каза, че Белият дом не се отказва от икономическата си програма. Харис каза за CBS, че администрацията търси начин да прокара закона Да построиш отново по-добре, проектът на президента, който бе спрян, когато сенатор Джо Манчин отказа да го подкрепи. В разделения Сенат демократите се нуждаят от подкрепата на всеки член на своята партия.

В Китай производствените печалби се свиха заради скъпите суровини. Правителството обяви, че индустриалните печалби са се повишили с 38% за първите 11 месеца на годината. Месечният ръст обаче се забави до 9% през ноември.

Япония се включи към безпрецедентното изпускане на петрол от стратегическия си резерв, което първо направи САЩ. Япония продаде скромен обем на Оман. Администрацията на Байдън полага усилия срещу ръста на цените на енергията, а миналата седмица Южна Корея обяви, че започва да пуска петрол от своите запаси през януари.

Последният филм за Спайдърмен мина прага от милиард долара и оглави боксофиса за годината в света. „Спайдърмен: Няма път към дома“ събра над 81 млн долара в Северна Америка през коледния уикенд. Филмът е продукция на Sony и Marvel на Disney.