Facebook предупреждава за възможен „значителен“ спад на растежа

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 29.07.2021

12:17 | 29 юли 2021
Обновен: 12:28 | 29 юли 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

На пръв поглед Facebook представи добри финансови данни в сряда след затварянето на американския пазар. Приходите през второто тримесечие на 2021 г. възлизат на 29,08 милиарда долара, с 56% над предходната година, когато бяха 18,69 милиарда долара и по този начин също над оценките на анализаторите на ценни книжа, които бяха очаквали около 27 милиарда долара. Акциите на Facebook обаче се обезцениха в следборсовата търговия с до 5,2%. Това коментира Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

От думите на госта стана ясно, че спадът в цената на акциите отразява загрижеността на инвеститорите, че стабилният ръст на продажбите на Facebook и добавянето на потребители по време на пандемията може да се забави, тъй като хората прекарват по-малко време с телефоните и лаптопите си.

"В същото време Facebook успя да ограничи увеличението на разходите до 31% от разходите - и по този начин до 16,7 милиарда долара". 

В крайна сметка нетната печалба се е увеличила със 101% до 10,9 милиарда долара. Броят на ежедневно активните потребители също се е увеличил със 7% до 1,91 милиарда. Това прави Facebook най -голямата платформа за социални медии, добави още Бойчо Попов.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.