Първият номиниран в Талантите в бизнеса е Емануил Славов

QA специалистът от Komfo е талантът за месец май в инициативата на Bloomberg TV Bulgaria

12:29 | 31 май 2017
Автор: Станислава Цветкова
Първият номиниран в Талантите в бизнеса е Емануил Славов

Инициативата „Талантите в бизнеса“ на Bloomberg TV Bulgaria представя първия номиниран в конкурса за "Талант на Bloomberg TV Bulgaria" - Емануил Славов. Той бе номиниран от колегите си и избран от жури на бизнес телевизията за талант на месец май.

Емануил Славов заема позицията Head of QA в компания Komfo. Специалистът се отличи сред останалите номинации с редица качества, но колегите му го определят като харизматичен, обичан от колегите си и уважаван от конкурентите, със завидни компетенции, ораторски умения и респектиращ професионален бекграунд. Емануил Славов е първият българин, избран и поканен на престижната Google Test Automation Conference - още едно неуспоримо признание за таланта му. Той е изградил цялостната тестова инфраструктура и framework за автоматични тестове в Komfo, намалявайки времето за изпълнение на тестовете до броени секунди. Славов е иновативен и смел в търсенията си. Той е създател и на ново поколение HTTP симулатор на данни от социални мрежи, който няма аналог досега, както и на две приложения с отворен код.

"Бях избран от Google да презентирам на тяхна конференция в Калифорния през ноември 2016 за иновация, която направихме в сегашната ми фирма. Съкратихме процес за тестване на софтуер от 3 часа на 3 минути. Особеното на тази конференция е, че дори да искаш да я посетиш, не можеш, защото билети не се продават. Google специално подбират както презентаторите, така и посетителите. Това беше 10-тото й издание и аз съм първият човек от България, презентирал там", разказа Емануил пред продуцента и автора на видеопроектите на „Талантите в бизнеса“ Биляна Митева.

Емануил е роден в Бургас, завършил е Технически университет в София със специалност "Телекомуникации". Още с първия си професионален ангажимент той доказва потенциала си в професията – назначен е на длъжността "Системен администратор" в Президенството на Република България. Впоследствие трупа опит в три западни айти компании с бази в България. Избран е за QA на годината на конференцията QA Challenge Accepted.

Какъв е Емануил Славов в професионална среда и какво го определя като талант – вижте какво споделиха неговите колеги във видеото.

„Талантите в бизнеса“ продължава да търси най-добрите кадри. Ако сте компания, която държи на човешкия потенциал, номинирайте своя най-добър служител за "Талант на Bloomberg TV Bulgaria", а ние ще разкажем за него и добрите практики в компанията Ви.