Очакванията за възстановяване на печалбите подкрепят пазарите

Пазарен коментар на Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, В развитие, 14.04.2021

15:12 | 14 април 2021
Обновен: 15:19 | 14 април 2021
Автор: Магдалена Иванова

Европейските акции се търгуват на зелена територия в сряда, заяви Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Акциите на LVMH поскъпват с 3.2%, след като компанията отчете ръст на продажбите през първото тримесечие, което е сигнал за възстановяване в сегмента на луксозните стоки. А книжата на германския софтуерен гигант SAP достигнаха шестмесечен връх, след като компанията повиши насоките за годината за облачния си бизнес“.

По думите на Анджела Фелисиано очакванията за силно възстановяване на печалбите подпомагат възходящите движения на пазарите. Инвеститорите следят развитието около ваксините и са уверени, че възстановяването продължава с подкрепата на централните банки и правителствените разходи.

„В очакване на отварянето на сесията на Wall Street фючърсите върху американските акции са стабилни и трейдърите насочват вниманието си към сезона на отчетите. В сряда финансовите си резултати публикуват JP Morgan, Goldman Sachs и Wells Fargo“.

Доходността по 10-годишните облигации в момента е 1.64%.

„На стоковите пазари WTI и Брент поскъпват, след като Международната агенция по енергетика увеличи прогнозата си за търсенето на петрол през тази година“, каза още пазарният коментатор.

„Цената на биткойн се повиши до над 64 хил. долара до нов връх благодарение на бичите настроения по отношение на криптовалутите в очакване Coinbase да се листне на Nasdaq по-късно днес“.

Целия коментар гледайте във видеото.