Акциите в Европа не намират единна посока преди срещата на Фед

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 17.03.2021

15:57 | 17 март 2021
Обновен: 15:57 | 17 март 2021
Автор: Александра Попова

Акциите не намират единна посока преди ключовата среща на Федералния резерв, на която ще бъдат представени перспективите за американската икономика. Индексът Stoxx 600 се понижава, като акциите на търговците на дребно поевтиняват, а на автомобилните производители поскъпват. Това заяви пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

"Испанският индекс IBEX е сред най-след представящите се в сряда".

По думите на Потс акциите на BMW бележат ръст с около 2%, след като компанията прогнозира по-добрата рентабилност от прогнозите на анализаторите.

"Днес акциите на VW поскъпват с над 4%. По-рано в Азия южнокорейските акции поевтиняха, когато Samsung Electronics предупреди, че се бори с последиците от „сериозен дисбаланс“ в доставките на полупроводници", допълни още пазарният анализатор.

"Петролът поевтинява, след като Международната агенция по енергетика (МАЕ) заяви, че разговорите за предстоящ недостиг на доставки могат да бъдат подвеждащи. От МАЕ твърдят, че ОПЕК и нейните партньори могат бързо да използват свободния си капацитет, за да ограничат ралито при цените на петрола.  

Целия коментар гледайте във видеото.