Европейските акции стигат триседмично дъно

Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, "В развитие", 23.11.2021

16:26 | 23 ноември 2021
Автор: Георги Карамфилов
Европейските акции стигат триседмично дъно

Европейските акции се понижават до триседмично дъно на фона на перспективата от по-бързо изтегляне на монетарните стимули и последиците от новите ограничителни мерки. Това заяви Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

Stoxx 600 се понижи с 1.6% след като ЕЦБ показа, че е сериозна в намеренията си да прекрати извънредната помощ. По-късно през сесията индексът възстанови загубите.

При отделните компании, акциите на Thyssenkrupp поевтиняха след като акционерът Cevian Capital се освободи от половината си дял в германския производител на стомана.

На валутните пазари всички следят турската лира, която потъна до ново дъно тази сутрин след като президентът Ердоган защити идеята си за по-ниски лихви в подкрепа на икономическия ръст.

При суровините – петролът поевтиня след като редица страни от САЩ до Индия се готвят да използват запаси от стратегическия си резерв.

Желязната руда поскъпна, водена от залози за обрат в китайското търсене. Поскъпна и природният газ.

Американският президент Джо Байдън реши да запази приемствеността във Федералният резерв като номинира Джером Пауъл за нов четиригодишен мандат като председател.

Следете акцията на Zoom Video след разочароващия ръст на компанията сред големите клиенти.