UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Ако дистанционното на телевизора се зарежда от слънцето, ще се спестят тонове батерии

Красимир Дацов, продуктов мениджър „Телевизионни устройства“ на Samsung България, Update, 10.04.2021

20:03 | 10 април 2021
Автор: Магдалена Иванова

Искаме да ограничим емисиите и да направим нашите продукти по-енергийно ефективни. Например дистанционното ще може да се зарежда от слънчева или луминесцентна светлина. Нашата оценка е, че при експлоатация на телевизор в продължение на 7 години могат да се спестят до 99 тона батерии. Това заяви Красимир Дацов, продуктов мениджър „Телевизионни устройства“ на Samsung България, в предаването „Update“ с водещ Елена Кирилова.

По думите на госта значително се промени смисълът на телевизора през последната една година заради това, че бяхме принудени да стоим дълго вкъщи.

„Потребителите в България следват до голяма степен тенденциите в Европа с едно леко забавяне. Например в момента у нас клиентите възприемат 65-70 инчовите телевизори, а в Западна Европа това беше тенденция преди 2-3 години“.

Красимир Дацов обясни, че основните фактори, които отговарят за решението на покупка, е технологията на телевизора и качеството на картината.

„В последните 10 години всяка година качваме с 5-6 инча при масовия размер, който се предлага. Дизайнът също е изключителен важен“.

Според Дацов има пазарна ниша за лайфстайл телевизори и компанията вече развиваме пет различни продуктови подкатегории в лайфстайл семейството.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „Update“ гледайте тук.