Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Путин използва Тъкър Карлсън, за да достигне до избирателите на Тръмп

Пламен Димитров, Българско геополитическо дружество, в "Клуб Investor" 10.02.2024 г.

21:12 | 10 февруари 2024
Автор: Георги Месробович

Тъкър Карлсън има определена аудитория сред електоралната база на Доналд Тръмп и чрез интервюто с Карлсън Путин иска да си разкаже своята версия за войната в Украйна, която ние сме чували много пъти. Това е най-пряката и очевидна намеса на изборите, като често Русия използва западни говорители, за да предаде пропагандата си. В крайна сметка, докато изборите в САЩ не минат, не може да очакваме промяна във външната политика на страната, както и самият Путин чака тяхното провеждане, за да види в какво положение ще се намира, това коментира Пламен Димитров, Българско геополитическо дружество, в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

Бившият журналист на FOX Тъкър Карлсън, който направи интервю с руския президент Владимир Путин, е известен с това, че разпространява фалшиви новини и конспиративни теории, като той е смятан за говорител на крайнодесните и консерваторите в САЩ, каза Димитров. Той е избран от Путин, за да изпрати послания към американските избиратели, които се готвят за изборна година. Това е най-пряката и очевидна намеса на изборите, обясни гостът, като често Русия използва западни говорители, за да предаде пропагандата си.

„Тъкър Карлсън има определена аудитория сред електоралната база на Доналд Тръмп и чрез Карлсън Путин иска да си разкаже своята версия за войната в Украйна, която ние сме чували много пъти.“

Докато изборите в северноамериканската страна не минат, не може да очакваме промяна във външната политика на страната, както и самият Путин чака тяхното провеждане, за да види в какво положение ще се намира. Сега на дневен ред е пакетът за $95 милиарда, който трябва да мине през Конгреса, като пакетът и споразумението между републиканците и демократите биват критикувани от Доналд Тръмп. Гостът смята, че много републикански представители се страхуват да се опълчат на Тръмп, тъй като без негова вътрешно партийна подкрепа не биха успели да се кандидатират отново за поста си.

Гостът не очаква Върховният съд да забрани на Тръмп да бъде кандидат, тъй като институцията се опасява от хаос в страната, ако дадат право на всеки щат сам спре някого да участва в изборите. Като има хипотеза, че червените щати биха забранили на Байдън да се включи в надпреварата на тяхна територия.

„Забраната от Колорадо сега се разглежда във Върховния съд, така че може да падне и тя и ако падне за Колорадо, пада за всички щати. Това е свидетелство за силната поляризация в американската политика ожесточението е много голямо между крайните републиканци и демократи.“

Ударите по американски кораб и база в Червено море и Близкия изток е провокация към северноамериканската страната. Страната е в позицията на световна супер сила и не е възможно да оставя подобни действия безнаказани, като гостът обясни, че ако покажат слабост в региона не би било добре за САЩ.

Гостът очаква, че до изборите в САЩ няма да се наблюдават решения на войните в Украйна и Близкия изток, като Украйна няма да има военната мощ да възобнови контраофанзивата си. Със сегашното териториално разделение в Близкия изток трудно може да се стигне до решението „две държави за два народа“, тъй като палестинската територия е разделена на две, а в този случаи или Израел трябва да върнат част от територията или Палестина да се съгласи на територия на две части.

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "Клуб Investor" може да намерите тук.