Вероятността за ново увеличение на лихвите на Фед нараства

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 19.02.2016

21:22 | 19 февруари 2016
Автор: Кирил Петков
NYSE. Ню Юорк. 16 февруари 2016. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg
NYSE. Ню Юорк. 16 февруари 2016. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg

Отново имахме една волатилна в началото сесия, с разпродажби, а след това с имаше известно възстановяване. Това се случи след покачване на акциите на технологични компании, като Applied Materials. Основните индекси се понижават, но са над най-ниските стойности за сесията. Изглежда се преодолява новия спад в цените на петрола. Това каза Сю Кийнан в своя коментар от Ню Йорк за "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.
Applied Materials Inc., прогнозира продажби за тримесечието по-високи от оценките на анализаторите.

Финансовите компании заличиха загубите, след като American Express Co. се покачи с 1.4 %.
Петролните фючърси на борсата в Ню Йорк се понижиха с 4.2%, което е първи спад в рамките на три дни и достигнаха малко под 30 долара за барел, след като запасите на САЩ от петрол нараснаха до най-високите си нива от 8 десетилетия насам, а Саудитска Арабия и Русия предложиха да замразят производството, заради свръхпредлагане.
Един доклад за печалбите днес показа, че цената на живот в САЩ, без цените на храните и горивата, се е увеличила през януари с най-голям темп от повече от четири години, като отразява широката база на печалбите. Това показва, че компаниите може би получават известна ценова сила. Общо цените се променят с малко, подтиснати от продължаващия спад в енергийните разходи. Това насочи надолу облигациите и засили долара.

След тези данни, търговците увеличиха вероятността за ново повишение на лихвите от Федералния резерв тази година.

Шансовете за повишение през юни в цената на кредитирането се повишиха до 24 % от 17 % вчера, и от по-малко от 6 % преди седмица. Възможността за ход през декември се увеличи до 44 %, повишение от нивото от 37 % в четвъртък.
С приближаването на края на сезона на информациите за печалбите, около три четвърти от резултатите на компаниите в S&P 500 надвишиха прогнозите за печалбите, докато по-малко от половината надвишиха прогнозите за продажбите. Анализаторите смятат, че компаниите в индекса спадат с 4.5 % през четвъртото тримесечие и ще продължат да се свиват в следващите два периода.

Чуйте целия коментар: