Investbook - архив

Криптовалутата се развива по-бързо от технологиите за сигурност

Стефан Ковачев в Investbook, 28.06.2016

21:15 | 28 юни 2016
Автор: Кирил Петков
Стефан Ковачев, собственик на cix.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Стефан Ковачев, собственик на cix.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В развитието на биткойн технологиите еволюцията и революцията вървят ръка за ръка. Това каза Стефан Ковачев, собственик на cix.bg, в своя коментар за блокчейн технологиите в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Дориана Ранкова. "Това е следващата стъпка. Както едно време са си разменяли стока за стока, след това валута, след това е дошъл ред на банковата система, следващата крачка е криптовалутата, която се развива с огромни темпове".

"Именно огромните темпове на развитие са причина за прибързаност, която довежда до несигурност". 

Относно сериозните флуктуации в цената на биткойна Ковачев каза, че ако се проследи развитието на биткойна, тенденцията е, че той изживява пик, след което пада, задържа се в плато известно време, след което отново има пик и цикълът се повтаря. "Това е цикличност, която тепърва следва да се повтори. Не е притеснителна. По-скоро има технически характеристики, на които трябва да се обърне внимание". 

"Много голямо предимство на биткойна е, че е тотално децентрализиран. Няма институция, или власт, която да осъществява контрол на притежаваното количество. Биткойн прескача тази граница, позволявайки на всеки човек да бъде своя собствена банка". 

Вижте повече във видеото: