В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Само здравната ситуация може да влоши настроението на инвеститорите

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 08.04.2021

14:24 | 8 април 2021
Обновен: 14:24 | 8 април 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Към края на седмицата преобладава положителното настроение на пазарите и както изглежда само здравната ситуация може да натежи на борсите. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„S&P 500 постигна нов рекорд в сряда и то дори с минимално движение в посока нагоре от 0.1%. В четвъртък на азиатските и европейските борси преобладават бичите настроения. Европейските борси се оцветиха в червено в сряда въпреки добрите макро данни, тъй като на фокус беше заключението на Европейската агенция по лекарствата, че има възможна връзка между ваксината, разработена от AstraZeneca и Оксфордския университет, и редки случаи на тромбози“.

По думите на Магдалена Иванова именно здравният сектор е повел загубите на борсите в Европа в сряда.

„След като по-рано през седмицата Международният валутен фонд повиши оценката си за българската и световната икономика, пазарите продължават да следят пролетните срещи между фонда и Световната банка, които продължават до неделя“.

Главният редактор на bloombergtv.bg обясни, че се очаква разпределението на до 650 млрд. долара специални права на тираж, а страните от Европейския съюз ще са основните бенефициенти на допълването на официалните им резерви.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.