В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Повишаването на доходността по облигациите определя настроенията на пазарите

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 04.03.2021

14:05 | 4 март 2021
Обновен: 14:05 | 4 март 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Повишаването на доходността по облигациите и нарастването на инфлационните очаквания са основните фактори, които определят движенията на капиталовите пазари през първата седмица на март. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Фокусът на пазарите в четвъртък се насочва към предстоящите коментари на управителя на Федералния резерв Джером Пауъл и срещата на ОПЕК+“.

По думите на Магдалена Иванова инвеститорите определено са по-притеснени от регулаторите от растящата доходност на дълговите пазари, като представители на ЕЦБ не смятат, че към момента са необходими драстични действия като увеличаване на общия размер на извънредната програма за изкупуване на активи.

„На петролните пазари в по-ранните часове на сесията в четвъртък петролът поскъпваше, но след това цените тръгнаха надолу на фона на липсата на яснота около срещата на ОПЕК+. За момента се знае, че се обсъждат няколко варианта за нивата на производство от април“.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.