В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Спекулативните изкупувания не успяват да преобърнат бичия пазар

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, 02.02. 2021

14:24 | 2 февруари 2021
Обновен: 14:24 | 2 февруари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Отстъпват на заден план опасенията, че спекулативните изкупувания на активи заради съобщения в различни социални медии, могат да преобърнат бичия пазар. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Акциите на световните пазари поскъпват в началото на седмицата на фона на подновени надежди за нови стимули и очаквания за напредък с ваксинацията срещу коронавируса“.

По думите на Магдалена Иванова отдръпването на среброто от достигнатия осемгодишен връх в понеделник също показва, че намаляват страховете, свързани с нестабилна търговия заради дребните инвеститори.

„Dow Jones дори успя да се възстанови от най-лошата си седмица от октомври в първата си сесия за седмицата, след като добави 229 пункта към стойността си“.

„Оптимизмът от капиталовите пазари се прехвърля и върху петрола и той поскъпва и във вторник благодарение на подобряването на перспективите за търсенето през втората половина на 2021 г. и отслабването на долара“, каза още главният редактор на bloombergtv.bg.

Магдалена Иванова посочи още, че във фокуса на инвеститорите през тази седмица е сезонът на отчетите в САЩ, заседанието на Английската централна банка, бюлетина от последното заседание на Европейската централна банка, както и ключови данни за пазара на труда в САЩ, които ще бъдат публикувани в края на седмицата.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.