В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

МВФ, Фед, отчетите и ваксините ще определят настроението на пазарите тази седмица

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 26.01.2021

14:05 | 26 януари 2021
Обновен: 14:05 | 26 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

По-късно във вторник Международният валутен фонд ще публикува най-новите си оценки за световната икономика. Междувременно през седмицата ще има и заседание на Федералния резерв, а новите около сезона на отчетите и развитието около ваксините ще оформят настроенията на пазарите в последната седмица на януари. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

По думите на Магдалена Иванова азиатските борси са приключили сесията във вторник преобладаваща на негативна територия, докато в Европа индексите отчитат ръстове в началото на сесията.

„Около 60% от обявените отчети на американски компании до момента са от финансовия сектор, а тази седмица се очаква големите технологични имена да публикуват резултатите си за четвъртото тримесечие. Анализаторите очакват най-слабо да се представят компаниите от енергийния и промишления сектор“.

„Междувременно на петролните пазари цените са под натиск заради отслабването на очакванията за бързо предоставяне на нови стимули в САЩ и увеличаването на броя на случаите на коронавирус“, каза още главният редактор на bloombergtv.bg.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.