В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Валентин Гълъбов: Финтех компаниите са необходимото предизвикателство за банковия сектор

Валентин Гълъбов, изпълнителен директор на TBI Bank, В развитие, 07.06.2018

13:36 | 7 юни 2018
Валентин Гълъбов, изпълнителен директор на TBI Bank, снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Валентин Гълъбов, изпълнителен директор на TBI Bank, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Финтех компаниите са предизвикателство, но то е в полза на банковия сектор. Това предизвикателство задължава банките да бъдат адекватни и да се адаптират към променящите се технологии. Това каза  Валентин Гълъбов, изпълнителен директор на TBI Bank, в репортаж на Цветин Филипов в предаването "В развитие".

Банките трябва да бъдат съвременници на промяната. Всички банки са започнали да се променят. В зависимост от размера и мащабите си, някои го правят с по-бързи темпове, други - не чак толкова, но всички са се насочили в една посока - опростяване на услугите и дигитализация.

Гълъбов посочи, че финтех компаниите дават възможност на банките да изберат тези от тях, които са най-бързи и адаптивни и съответно покриват определени нужди на банките. По този начин, именно благодарение на финтех компаниите, банките акселерират собственото си развитие.

Развитието на финтех компаниите подпомага развитието на банковия сектор и като цяло определя неговата посока, каза още Гълъбов. 

Той посочи регулацията като друго ключово предизвикателство пред банковия сектор. Гълъбов добави, че именно балансът между регулации и иновации се оказва най-труден за сектора, тъй като в много случаи иновациите изпреварват регулациите. 

Очаквайте видео материал с целия разговор.