В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Красивата природа прави България добра дестинация за мото турове и офроуд

Андей Ляпичев, съосновател на КХЛ мото Травел, във "В развитие" 01.03.2024 г.

18:00 | 1 март 2024
Автор: Георги Месробович

Най-предпочитаният мото маршрут у нас се казва „Вино и спа“, който продължава 5 дни, в които клиентите преминават през забележителни природни пейзажи и има почивни дни, в които се предлага дегустация на вино и спа. В Европа има примери за подобни турове в държави като Германия и Испания, в които секторът се развива от години, а България е много благоприятна за офроуд маршрути, тъй като разполага с много красива природа, това коментира Андей Ляпичев, съосновател на КХЛ мото Травел, в предаването "В развитие" с водеща Веселина Спасова.

В България не е имало мото турове, което я прави добра дестинация за инвестиция в сектора, каза Ляпичев. Той допълни, че хората изразяват интерес да изпитат нова емоция и да пътуват с мотор по различни маршрути, но специализираните превозни средства изискват определено умение за управлението им.

Компанията предлага турове навсякъде из Балканите, като при подбора на маршрут се търси да има поне две опции - една за хора с богат опит в управлението на превозните средства и по-лек вариант за по-начинаещи клиенти, като за всички маршрути целят да подберат красива природа наситена с много гледки. Направили са и училище, в което да подготвят желаещите, които нямат много опит. Гостът допълни, че за приблизително 4 урока човек може да добие базовите умения и да се отпусне при шофирането.

Най-предпочитаният маршрут у нас се казва „Вино и спа“, който продължава 5 дни, в които клиентите преминават през забележителни природни пейзажи и има почивни дни, в които се предлага дегустация на вино и спа. Всяка година компанията се опитва да добави нови маршрути към услугите, които предлага, като в момента разработват маршрут в Мароко и отделен зимен тур.

Хората, които използват услугата, търсят емоции и адреналин, както и запознанство с други хора с подобни интереси. Гостът обясни, че в Европа има примери за подобни турове в държави като Германия и Испания, в които секторът се развива от години. Той добави, че страната ни е много благоприятна за офроуд маршрути, тъй като България разполага с много красива природа.

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да гледате тук.