В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Производителите на чипове продължават с печалбите след ралито на Nvidia

Пазарен коментар на Валъри Тайтел, Bloomberg Лондон, "В развитие", 26.05.2023 г.

16:11 | 26 май 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарите на акции бяха стабилни и доходността на американските държавни облигации се задържа близо до двумесечен връх, докато инвеститорите чакаха новини за преговорите за тавана на дълга на САЩ. Това коментира Валъри Тайтел, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Веселина Спасова.

Търговията с фючърси на S&P почти не се промени, спадайки с 0,1%, след силно рали вчера, когато прогнозните печалби на Nvidia повишиха акциите.

Доходността на двугодишните държавни облигации спада с 4 базисни пункта до 4,49%, слагайки край на 10-дневна серия от покачвания.
Доларът се търгува по-меко спрямо конкуренти след четири дни на печалби.

Европейски акции са без промяна. Stoxx 600 търгува с малка промяна, като акциите на технологичните компании продължават да се представят по-добре заради производителите на чипове. Вчерашните печалби на Nvidia продължават да вдигат производителите на чипове като холандската ASML. Сред изоставащите в Европа са банковите акции

Фючърсите на суровия петрол се повишават, като WTI се покачва с 0,7% и се търгува близо до 72 долара за барел. Спот златото добавя 0,6% до около 1953 долара за унция.

В САЩ Marvell Technology скочи със 17% преди отварянето на пазара, след като производителят на чипове прогнозира приходите от AI през 2023 г. да бъдат „поне двойно“ спрямо преди година. Акциите на американската компания за облекло GAP скочиха с 11% след по-добра от очакваната печалба за първото тримесечие.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.