В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Европейските акции с най-дългата положителна серия от ноември

Пазарен коментар на Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, във "В развитие", 05.08.2022 г.

15:00 | 5 август 2022
Обновен: 17:58 | 5 август 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции отчитат лек спад в цената си, но все още са напът да запишат 3-та поредна положителна седмица и така да запишат най-дългата серия от ноември насам. Това каза Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Петко Трухчев.

Stoxx 600 губи 0,3% основно заради секторите енергетика и медии, докато търговията на дребно, пътуванията и туризма се покачват.

Геополитиката натежа върху европейския индекс тази сутрин след като Китай обяви, че ще наложи санкции на Председателя на Конгреса Нанси Пелоси заради визитата ѝ в Тайван.

При отделните компании, акциите на APP поевтиняха със 7.5% след като насоките за печалбите на рекламната група разочароваха. Акциите на Deutsche Post добавиха 5.8% след като печалбата за тримесечието надхвърли очакванията.

Фючърсите от Nasdaq 100 поскъпват и показват, че индексът може да достигне 20% ръст от дъното през юни, което отговаря на техническата дефиниция за бичи пазар. Фючърсите от S&P 500 бележат скромен ръст.

Инвеститорите се подготвят за месечния доклад за заетостта в САЩ, който вероятно ще съживи дебата около рецесията.

Петролът е на път да запише най-големия си седмичен спад от началото на април до сега заради все повече доказателства че забавянето в глобалната икономика разрушава търсенето, и цените са близо до най-ниските си нива от 6 месеца. WTI петрол се търгува под 89 долара за барел.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.