В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

FTSE 100 е на зелено, след като британската инфлация удари рекорд за 40 години

Пазарен коментар на Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 18.05.2022 г.

16:02 | 18 май 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции се бореха да надграждат на тридневното рали, докато търговците оценяваха ястребите коментари на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл и последните данни за инфлацията и икономическата активност. Това каза Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Индексът Stoxx Europe 600 се понижи, като ABN Amro поевтиня с почти 10%, след като холандският кредитор отчете резултати за първото тримесечие, обременени от нарастващите разходи.

Британският FTSE 100 е на зелено, след като инфлацията достигна 9% - най-високото си ниво от 40 години.

Фючърсите в САЩ се понижиха, след като вчера S&P 500 добави 2% при възстановяване на апетита за риск. Фючърсите на технологичния Nasdaq 100 паднаха със седем десети от процента.

Доходността на държавните облигации се понижи и доларът прекъсна тридневната си серия на загуба, след като Пауъл каза, че Фед „няма да се поколебае“ да затегне политиката извън неутралната, за да ограничи високата инфлация.

Междувременно администрацията на Байдън е готова да блокира напълно способността на Русия да плаща на американските притежатели на нейни облигации след изтичането на крайния срок следващата седмица, ход, който може да доближи Москва до фалит.

Петролът се повиши до $114 за барел заради недостига на продукти в САЩ и перспективата за по-високо търсене в Китай.

Биткойн падна под $30 000.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.