В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Pontica Solutions е готова да наеме 300-500 души тази година

Иван Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Pontica Solutions, във "В развитие", 30.03.2022

17:50 | 30 март 2022
Обновен: 21:12 | 30 март 2022
Автор: Галина Маринова

Има прилив на хора, бягащи от войната в Украйна и Pontica има готовност да наеме 300-500 души тази година, каза Иван Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Pontica Solutions, в ексклузивно интервю на Силвия Грозева за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. Pontica Solutions бе сред отличените за иновации компании, работещи в България, на годишната церемония на Френско-българската търговско-индустриална камара. Тази година за пръв път камарата допусна за участие не само свои членове, но и всички компании, работещи у нас.

Pontica развива иновации, свързани с обучението на кадри и програми за обучение и развитие на специфични умения, търсени от клиентите.

За отражението на войната в Украйна върху дейността на компанията събеседникът каза, че има "прилив на хора, които идват от войната", но е рано да се коментира какви ще бъдат резултатите и как ще се развие ситуацията, защото има "бюрократичните причини", които се явяват пречка, за да се осигури работа на бежанците.

"Това ни бави, за да им осигурим работа и да интегрираме тези хора, които все още са в шок".

По думите на Георгиев офисите на компанията във Варна и Бургас работят и Pontica Solutions "има готовност" да наеме "300-500 души тази година без определена компетенция".

Вижте целия коментар във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да гледате тук.