Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Пазарът на труда за хората с увреждания е изключително стагниран

Евгени Митев, Фондация "Синергия", Бизнес старт, 05.03.2021

11:51 | 5 март 2021
Обновен: 11:51 | 5 март 2021
Автор: Димитър Баларев

Пазарът на труда за хората с увреждания е изключително стагниран, като в момента множество фирми в този подсегмент са пред опасност от фалит. Това заяви Евгени Митев, Фондация "Синергия", в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

"Пазарът на труда е изправен пред доста голямо предизвикателство - един от нашите проекти, свързан с екип от масажисти от хора с увреждания, почти няма да дейност, тъй като няма търсене".

"Това е още един източник на несигурност в момента", посочи Евгени Митев

За да бъде намалена тази несигурност бе даден старт на проекта "Да бъдем на една страница - гласът на незрящите", финансиран от Програма "Фонд Активни граждани", който има за цел да предостави на незрящите възможността сами да формират екип, с който да поддържат информационно-медийна платформа.

"Проектът започна току-що и провеждаме анкета, за да можем да попитаме в самата общност на хората с увреждания от какво те имат нужда, тъй като за тях е особено важно да имат достъп до достоверен източник на информация". 

Гостът уточни, че съдържанието на информационния портал и неговото администриране е планирано да бъде изцяло от хора със зрителни увреждания.

"Аз съм изненадан колко много хора със зрителни увреждания са завършили журналистика в България и имаме доста кандатури, като е предизвикателство за нас да селектираме най-добрите и да няма такива, които да се почувстват отхвърлени". 

Целия разговор може да видите във видеото. 

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.